Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εισαγγελέας για τα «πλαστά» πτυχία των υποψηφίων στη ΝΕΡΙΤ

H μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα με στόχο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, εφόσον εντοπιστούν


Οι καταγγελίες για πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας που προσκόμισαν υποψήφιοι σε διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ ώστε να «πιστοποιήσουν» τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρίας Παναγιώτας Φάκου. 


Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία από τη ΝΕΡΙΤ προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά την πιστοποίηση των «προσόντων» που επικαλέστηκαν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού. Πλέον, η μηνυτήρια αναφορά βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα με στόχο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, εφόσον εντοπιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μ. Κουρουτός είχαν προβεί σε καταγγελίες για «μαϊμού» πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών από τη…. Θεσσαλονίκη, την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο!

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουτός είχε αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν …γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...