Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Απεργία στην "Ισοτιμία"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα «isotimia.gr» από τις 4 μ.μ. της Πέμπτης, 31 Μαΐου 2012 έως τις 4 μ.μ. του Σαββάτου, 2 Ιουνίου 2012.
Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την παρατεταμένη ασυνέπεια, που έχει επιδείξει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και έχουν υπερβεί κάθε όριο ανοχής και καλοπιστίας περιμένοντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας της εφημερίδας.
Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα «isotimia.gr».

Απολύθηκε δημοσιογράφος της YeniSafak για κριτική κατά του Ερντογάν

Δημοσιογράφος της YeniSafak απολύθηκε από την εργασία του για κριτική που άσκησε κατά του Πρωθυπουργού κ.Ερντογάν. 

 
Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι ο αρθρογράφος της Yeni Safak κ. Αλι Ακέλ απολύθηκε έπειτα από σκληρή κριτική κατά του τούρκου πρωθυπουργού κ. Τ. Ερντογάν….

Η Taraf αναφέρει ότι σε άρθρο γνώμης του την 25η Μαΐου, ο κ. Ακέλ κάλεσε τον κ. Ερντογάν να απολογηθεί για το περιστατικό του Ουλούντερε.- ήταν η υπόθεση με τον από αέρος βομβαρδισμό και τον θάνατο ομάδας 34 Κούρδων αμάχων στα σύνορα με το Ιράκ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 21 δημοσιογράφοι που αποχωρούν σήμερα από το Mega

Συνολικά 21 δημοσιογράφοι αποχωρούν σήμερα από το Mega καθώς δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που τους ζήτησε η επιχείρηση, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Μαΐου.
 
Από το πρωί περνούν από το λογιστήριο διαδοχικά γνωστά πρόσωπα της διεύθυνσης ειδήσεων του καναλιού για να παραλάβουν την επιταγή με την πρώτη δόση των αποζημιώσεών τους που θα δοθούν συνολικά κατά περίπτωση από 4 έως 9 μήνες.

Μεταξύ των αποχωρούντων σμπεριλαμβάνονται οι: Μαρία Καρχιλάκη, Θάνος Πασχάλης, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαρία Παπουτσάκη, Μαίρη Λαμπαδίτη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαίρη Ορφανίδη, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Σταμάτης Γιαννίσης, Γιώργος Θαναηλάκης, Κώστας Καζακόπουλος, Σταύρος Καπάκος, η Μαργαρίτα Βεργολιά και η Μαριλένα Γεραντώνη. Από την παραγωγή ειδήσεων φεύγει η Νατάσα Κιουτσούκη.

Μετά τη μη ανανέωση της σύμβασης για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League έχει αποχωρήσει και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Enhanced by Zemanta

Χατζηνικολάου: Τις θερμές ευχαριστίες μου στον επαναστάτη εφοπλιστή Αλαφούζο

Με σκωπτική διάθεση απάντησε σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Γιάννη Αλαφούζο, στη χτεσινή αναφορά του από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ οτι ο γνωστός δημοσιογράφος είναι εκδοτικό κατεστημένο.

«Θερμές ευχαριστίες στον επαναστάτη εφοπλιστή Αλαφούζο, αποκάλεσε εμένα από το δελτίο του ΣΚΑΪ εκδοτικό κατεστημένο! Θύμωσε επειδή έκανα κριτική στην Εθνική Τράπεζα για το τάιμινγκ δημοσιοποίησης της έκθεσης για τους κινδύνους εξόδου από το ευρώ».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χατζηνικολάου, αποκάλεσε τον Γιάννη Αλαφούζο, «κομαντάντε Τσε», και «σύντροφο».

«Είναι δυνατόν να λέει εμένα ο Αλαφούζος εκδοτικό κατεστημένο», αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηνικολάου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το «PRESSing» από εργαζόμενους της «Απογευματινής»

PRESSING: Νέο εβδομαδιαίο πολιτικό και σατιρικό περιοδικό από πρώην εργαζομένους της Απογευματινής‏
Στο πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Pressing θα διαβάσετε ένα πολύ ενδιαφέρον αποκλειστικό θέμα για το ποια συμφέροντα οδηγούν τη χώρα σε εμφύλιο, μία δημοσκόπηση με πρόθεση ψήφου που δίνει τη Ν.Δ. στο 24,3%, το ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 21,7%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο 12%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο 7%, τη Δημοκρατική Αριστερά στο 6,3%, το Κ.Κ.Ε. στο 6% τη Χρυσή Αυγή στο 5,9%, τη Δράση στο 1,9%, τους Οικολόγους στο 1,5%, το ΛΑΟΣ στο 1,3% και την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 10,1%. Επίσης ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης είναι σε ερώτηση «Ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς πιστεύετε ότι έχει κρυφή ατζέντα και λέει ψέματα στο λαό», «Όλοι» απαντά το 42%, ο Βενιζέλος το 27%, ο Σαμαράς το 27%, ο Τσίπρας το 25%.
Επίσης, στο Pressing θα βρείτε ένα ντοκουμέντο με τους μυστικούς διαλόγους του Καραμανλή με τον Ομπάμα και όλο το παρασκήνιο πώς φτάσαμε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Ενδιαφέρον έχει και ένα θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου αποδεικνύεται μέσα από το ρεπορτάζ ότι δίνονται ραντεβού θανάτου και γίνονται καταδρομικές επιθέσεις εναντίον λαθρομεταναστών.
Τέλος, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού το περιοδικό έχει ρεπορτάζ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις στιγμές παράνοιας που περνάει ο πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απελευθέρωση του Γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά από τους FARC

File photo of FARC-EP soldiers in Valle del Ca...
 FARC (Photo credit: Wikipedia)
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε απόψε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου του δικτύου «France 24» Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος για ένα μήνα από τους αντάρτες των FARC στην Κολομβία, εκφράζοντας την «μεγάλη χαρά» του και ευχαριστώντας τις κολομβιανές αρχές και την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

"Ο συμπατριώτης μας, κ. Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος εκρατείτο στην Κολομβία από τις FARC από τις 28 Απριλίου, μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς και συμμερίζομαι πλήρως την ευτυχία και την ανακούφιση της οικογένειάς του, των συγγενών του και της σύνταξης του «France 24», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος σε ανακοινωσή του.

"Οι πρώτες σκέψεις μου, προσθέτει, είναι για τον Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος θα επιστρέψει σύντομα στη Γαλλία, όπου θα ξαναβρεί την οικογένεια και τους συγγενείς του που έζησαν αυτή τη δοκιμασία με μια αξιοσημείωτη αξιοπρέπεια». «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την ευτυχή έκβαση, και ιδιαίτερα τις αρχές της Κολομβίας και τη Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού των οποίων η βοήθεια ήταν ανεκτίμητη. Χαιρετίζω επίσης τη δράση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κολομβία και των κρατικών υπηρεσιών των οποίων η κινητοποίηση ήταν πλήρης από τις στις 28 Απριλίου», τόνισε.

Ο αρχηγός του κράτους κατέληξε τονίζοντας ότι οι σκέψεις του «είναι με τους συμπατριώτες μας που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι και για την απελευθέρωση των οποίων η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα».
Enhanced by Zemanta

Ο Μάνεσης.. ζορίζει την Πόπη Τσαπανίδου

"Κεφαλαλγίες" στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ΣΚΑΪ, αφού σε... «Κομβικό σημείο» για το μοίρασμα της πίτας της τηλεθέασης αναδεικνύεται στην εκπνοή της σεζόν ο Νίκος Μάνεσης. 


Το ζόρι έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στο team της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία έχει υποστεί και το μεγαλύτερο «ψαλίδισμα» ποσοστών τηλεθέασης από τη μέρα που εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος του Alpha.

Χθες, η ενημερωτική εκπομπή του καναλιού της Κάντζας έφτασε στο 11,9% με αντίστοιχα καλά ποσοστά και στα δυναμικά κοινά (9,2%), ενώ η εκπομπή «ΣΚΑΪ τώρα» βρέθηκε στο 15,3% με τα δυναμικά στο 10,2%.

Η παρουσιάστρια – για την ώρα – εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα, όμως, το γεγονός ότι ο Μάνεσης την «πλησιάζει» με ταχείς ρυθμούς και μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα από την πρεμιέρα του έχει κινητοποιήσει το σύστημα στο Φάληρο.

Μήνυση και αγωγή Κοντομηνά κατά Παπαγιάννη

Ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς κατέθεσε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ως διαχειριστή του blog fimotro.

Συγχρόνως κατέθεσε και αγωγή και ζητάει από τον δημοσιογράφο 100.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης που όπως υποστηρίζει του προκάλεσε.

Η μήνυση και η αγωγή κατατέθηκαν διότι το blog fimotro ανάρτησε θέμα σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου ο Alpha μετέδωσε στημένη δημοσκόπηση η οποία ευνοούσε το ΣΥΡΙΖΑ καθώς τον εμφάνιζε ως πρώτο κόμμα.  

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Alpha 98 9: Το ραδιόφωνο του Alpha

Από σήμερα Τρίτη, 29 Μαΐου, το Ράδιο 9 μετονομάζεται σε Alpha 98 9, αντανακλώντας μία νέα εποχή σύγκλισης των μέσων ενημέρωσης του Ομίλου Demco.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Alpha 98 9, διατηρώντας τον άμεσο, αμερόληπτο και πολυφωνικό χαρακτήρα του, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες συνέργιας που δημιουργούνται με τον Alpha, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε δημοσιογραφικό.

Η σύγκλιση των δύο μέσων αφορά στη διαχείριση των αναγκών του ραδιοφωνικού σταθμού από την Οικονομική Διεύθυνση, την Εμπορική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, την Τεχνική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Alpha, ενώ πολλοί συντελεστές του Alpha απέκτησαν ήδη ή πρόκειται σύντομα να αποκτήσουν και ραδιοφωνική παρουσία.

Η συνέργεια αυτή, διευρύνει το ενημερωτικό, ψυχαγωγικό και εμπορικό αποτύπωμα του Alpha στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και ενισχύει τη δέσμευσή του για ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωση και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του Alpha για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων για ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Ο Alpha 98 9 βρίσκεται σε επαφή με τους ακροατές του σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του site www.alpha989.com καθώς και στα social media (Facebook: Alpha 989, Twitter: Alpha 989).

Παρέμβαση για το «μεταναστευτικό»

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.

Στον δρόμο προς τις κάλπες: Αυτή την Πέμπτη, η εκπομπή Παρέμβαση βάζει στο επίκεντρο όλες τις πολιτικές εξελίξεις και ανοίγει τον φάκελο «μεταναστευτικό». Πόσο επηρεάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα τη χώρα μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο; Τι λένε οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν επηρεαστεί; Γιατί αυξήθηκε η εγκληματικότητα και πώς ζουν χιλιάδες μετανάστες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης;

Στο στούντιο της εκπομπής, μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου, ο Νίκος Δένδιας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Θεόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 31 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Θύμα απάτης στο Twitter o Γιάννης Πρετεντέρης!

Άλλος ένας διάσημος έπεσε θύμα του διαδικτύου, αυτή τη φορά ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης ο οποίος χωρίς να έχει δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο Τwitter, ανακάλυψε πως κάποιος εκμεταλλεύεται το όνομα και έχει φτιάξει Twitter με το όνομα και το επίθετο του δημοσιογράφου!
Στενοί του συνεργάτες του αναφέρουν πως ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έχει Twitter και ο λογαριασμός του στο ίντερνετ δεν είναι δικός του! Όπως φαίνεται και στη σελίδα του, ο δημοσιογράφος έχει βάλει για φωτογραφίες τοίχου πράσινα παπαγαλάκια, κάτι που δεν θα το έκανε ποτέ ο ίδιος!
Enhanced by Zemanta

Σε πλειστηριασμό την Τετάρτη ο Nitro FM

Μετά τον πρώτο πλειστηριασμό ο οποίος κηρύχθηκε άγονος λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων αγοραστών (η τιμή εκκίνησης ήταν 2 εκατομμμύρια ευρώ) , η Eurobank πραγματοποιεί την Τετάρτη τον δεύτερο πλειστηριασμό για την πώληση του Nitro FM, με τιμή εκκίνησης 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


 Ο πιο ζεστός ενδιαφερόμενος είναι ο ΑΝΤ1, αλλά όπως μαθαίνουμε το ποσόν κρίνεται και πάλι "αλμυρό".

Πάντως ο Πέτρος Κωστόπουλος συνεχίζει να δείχνει φιλικό ενδιαφέρον για τον σταθμό ( όχι για τους εργαζομένους) και θεωρείται ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της αγοράς από τον ΑΝΤ1, καθώς ,όπως ακούγεται, του έχουν υποσχεθεί τη θέση του διευθυντή

Πήγασος Εκδοτική: Από 8 Ιουνίου οι νέες μετοχές στο ταμπλό του Χ.Α.

ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Στις 8 Ιουνίου, ξεκινά η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 9.375.000 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών της Πήγασος Εκδοτική ΑΕ, με νέα ονομαστική αξία 0,30 ευρώ ανά μετοχή.


Σημειώνεται ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε στις 04.05.2012, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της εταιρείας από 1,00 ευρώ σε 5,00 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών από 46.875.000 σε 9.375.000 κοινές, ονομαστικές μετοχές (reverse split), δηλαδή σε αναλογία 5 παλαιές μετοχές για κάθε 1 νέα μετοχή και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 44.062.500 ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών από 5,00 ευρώ σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανήλθε στα 2.812.500 ευρώ, διαιρούμενο σε 9.375.000 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Απεργία αύριο στα ΜΜΕ

Αύριο, Δευτέρα 28 Μαΐου η ΕΣΗΕΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ, τη Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαΐου 2012 έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 29 Μαΐου 2012:

Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργίας, να συμμετέχουν στις επιτροπές περιφρούρησης και να αποτρέψουν κάθε απόπειρα καταστρατήγησής της από εργοδοτικούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Καλεί, επίσης, τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να αποφύγουν κάθε ενέργεια πίεσης προς τους συναδέλφους, ώστε να παραβιάζουν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις».

Η ΕΤΙΤΒΕ καλεί τους τεχνικούς που δέχονται πιέσεις για μείωση μισθών να μην υποκύπτουν

Υπέκυψαν δυστυχώς οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού Σερρών TVS στις πιέσεις της εργοδοσίας και υπέγραψαν μειώσεις που ξεπερνούν το 30%... Υπενθυμίζουμε ότι η υφιστάμενη κλαδική ΣΣΕ για τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς ισχύει μέχρι το τέλος του 2012.
Ο λόγος που οι συνάδελφοί μας υπέκυψαν καθίσταται ολοφάνερος με την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ του μοναδικού τεχνικού που δεν δέχτηκε να υπογράψει την μείωση.
Καταγγέλλουμε όχι μόνο την καταχρηστική και προς παραδειγματισμό αυτή απόλυση του συναδέλφου μας αλά και την ρητή δήλωση που του έγινε ότι δήθεν δεν δικαιούται την πλήρη αποζημίωση της ΣΣΕ γιατί, άκουσον, άκουσον, δεν διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνικού τηλεόρασης.

Κάνουμε γνωστό σε όλους τους συναδέλφους μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση ότι
Η παράγραφος 3 του άρθρου 1 της ισχύουσας ΣΣΕ λέει ότι «Όσοι, μέχρι την έκδοση της παρούσης, εργάζονται με κάποια από τις ειδικότητες που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου αυτού χωρίς την απαραίτητη άδεια άσκησης επαγγέλματος, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες απόκτησής της μέχρι τις 31.12.2012. Μέχρι τότε θα αμείβονται με τις αποδοχές της ειδικότητας και της εργασίας που πραγματικά προσφέρουν.»
Σύμφωνα με την Νομοθεσία η πρόσληψη τεχνικού χωρίς άδεια διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα.
Καλούμε λοιπόν το ΣΕΠΕ Σερρών και τον εισαγγελέα να παρέμβουν άμεσα στην ιδιοκτησία του TVS αν πράγματι απολύσει τον συνάδελφο μας και αρνηθεί, για τον παραπάνω λόγο, να του καταβάλει την αποζημίωση που δικαιούται.
Ερώτηση προς την Τρόικα και στο Υπουργείο Εργασίας. Τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις μειώσεις αυτές θα βοηθήσουν την ανάπτυξη ή την τσέπη του εργοδότη; ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Νέα εφημερίδα από συντάκτες της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ...

Κίτσος και Μάνια Τεγοπούλου: Ο ένας έβγαλε και η άλλη έκλεισε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Την ώρα που οι λύσεις για τη σωτηρία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» φαίνεται ότι ελαχιστοποιούνται μετά την απόρριψη του αιτήματος της ιδιοκτησίας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, μια ομάδα δημοσιογράφων φέρεται αποφασισμένη να βγάλει μια νέα καθημερινή εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι με πολυετή παρουσία στην Ελευθεροτυπία έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση μιας καθημερινής απογευματινής ανεξάρτητης εφημερίδας.

Έχει συσταθεί εταιρεία με μετόχους όλους τους εργαζόμενους και όλες οι επιμέρους αποφάσεις για τη γραμμή, την έκδοση κ.λπ. Θα ληφθούν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του προσωπικού.

Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο,ενδεχομένως και πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

Σε βάρος του υπέβαλε μήνυση ο συνάδελφός του Κώστας Βαξεβάνης για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση αφορούσε ανάρτηση στο ιστολόγιο που ο Παπαγιάννης φέρεται διαχειριστής του, απόδειξης πληρωμής που υποτίθεται ότι εξέδωσε η ΕΥΠ για λογαριασμό του Κ. Βαξεβάνη, γεγονός που διέψευσε με ανακοίνωσή της η ίδια η υπηρεσία.

Eurovision 2012 τελικός: «Xτύπησε κόκκινο» στην τηλεθέαση!

Πρόκειται για ένα από τα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς, για όλη την Ευρώπη.


Το Σάββατο το βράδυ οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τον τελικό του 57ου διαγωνισμού της Eurovision στο Μπακού.

Αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης έχουν ως εξής:

Σύνολο: 60%

Νεανικά κοινά, 15-44 : 70% Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης και στα δύο κοινά σημειώθηκε από τη 01.00-01.15, όπου έφτασε σχεδόν 76%.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.


Ο Γ. Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αφού μετά τη μήνυση κινήθηκε εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία.

Το όλο θεμά της διαμάχης των δημοσιογράφων είναι ένα πλαστό έγγραφο που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ, το οποίο ο Γ. Παπαγιάννης δημοσίευσε χωρίς να ελέγξει πρώτα τη γνησιότητά του και την εγκυρότητά του.

Ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro όπου δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο έγγραφο. Μάλιστα, στο παρελθόν, ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε επίσης καταθέσει μήνυση εναντίον του για εκβιασμό. Ο δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας αφού μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία εκδίκασης. Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Τέλος ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να καταθέσει και αγωγή εναντίον του.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δεν μπαίνει στο άρθρο 99 η “Ελευθεροτυπία”

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Με βάση την απόφαση οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους μέσω της δικαστικής οδού, ενώ η εταιρεία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της.

Το μέλλον της εφημερίδας που δεν εκδίδεται από τις 23 Δεκεμβρίου είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της ιδιοκτήτριας Μάνιας Τεγοπούλου.

Αυτός είναι ο Νίκος που θα «ξέπλενε» τον Ακη για 15.000 το μήνα

Το πρόσωπο που καταγράφεται ως «Νίκος» στα αρχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου και είχε αναλάβει να του διορθώσει την εικόνα στα Μέσα Επικοινωνίας αναζητείται από όλους. Ονόματα κυκλοφορούν ήδη σε όλες τις συζητήσεις και όλοι διερωτώνται ποιο είναι το πρόσωπο που ζήτησε 270.000 ευρώ για να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του πρώην υπουργού.
Αυτή η εκστρατεία «διόρθωσης» της εικόνας του κ. Τσοχατζόπουλου στα Μέσα Ενημέρωσης έγινε μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων για τις μίζες, την εποχή που ο Τύπος έβριθε δημοσιευμάτων για τον ίδιο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.
Ο εν λόγω «Νίκος» πρέπει να γνωριζόταν πολύ καλά με τον κ. Τσοχατζόπουλο αφού στην επιστολή του απευθύνεται στον πρώην υπουργό με το μικρό του όνομα, λέγοντας «Αγαπητέ Ακη». Συμπεραίνει κανείς, επίσης, ότι ο «Νίκος» είναι πρόσωπο με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ που γνωρίζει καλά το πολιτικό σκηνικό και την αγορά των Μedia αφού εντοπίζει τα αγκάθια στην εικόνα του πρώην υπουργού και του προτείνει διόρθωση εις βάρος του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ! Του προτείνει, δηλαδή, να φορτώσει τον θόρυβο για σκάνδαλα σε «πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ» που θέλουν να δείξουν ότι «έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου»!
Ο «Νίκος» προτείνει συνεργασία βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού και από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για άτομο που εξειδικευόταν ως σύμβουλος επικοινωνίας και είχε ή συμμετείχε σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που προφανώς είχε αναλάβει στο παρελθόν και άλλες αντίστοιχες... επικίνδυνες αποστολές. Η πρόταση περιελάμβανε υποστήριξη διάρκειας 18 μηνών με μηνιαία αμοιβή 15 000, συνολικά δηλαδή 270 χιλιάδες ευρώ !
Στην επιστολή που συνοδεύει την πρόταση-προσφορά αναφέρεται :
«Αγαπητέ Ακη,
Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης σε ότι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, με βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνο εγώ θα έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί σου οποτεδήποτε χρειάζεται και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ όπως και εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ'όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που έχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι για 18μηνη συνεργασία : 15.000 ευρώ/μήνα χ 18 μήνες = 270.000 ευρώ
Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να με ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με την διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος

Τι ζητούσε για να πληρώσει άλλους

Από την αλληλογραφία και το αρχείο του πρώην υπουργού δεν προκύπτει, βέβαια, αν η πρόταση αυτή υλοποιήθηκε και αν τα ποσά πληρώθηκαν στον «Νίκο» και στα ΜΜε που αυτός πρότεινε.
Στο αρχείο βρέθηκε, επίσης, ένα «Προσχέδιο πρότασης επικοινωνίας Α.Τ.» στο οποίο προτείνονται τρόποι και Μέσα Ενημέρωσης με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί επικοινωνιακά ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: την τακτική παραπολιτική παρουσία σε έντυπα, συνεντεύξεις, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αρθρογραφία σε θετική κατεύθυνση, δημοσκοπήσεις καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites-blogs και social media.
Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και «πλάνο πολιτικής παρέμβασης» και αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ποια κατεύθυνση θα επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τη δημόσια εικόνα του πρώην υπουργού:
«Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι μέχρι σήμερα».
Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο η οικονομική συνεργασία που προτείνεται στον κ. Τσοχατζόπουλο είναι έναντι αμοιβής που φτάνει τα 7.000 ευρώ το μήνα, με την υποσημείωση ότι σε αυτή την τιμή δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο.
Enhanced by Zemanta

Η νέα μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση της GPΟ την Τρίτη στο MEGA.

Ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα στις 18 Ιουνίου; Τι θα βγάλει η κάλπη; Κυβέρνηση ή χάος; Η νέα μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση της GPO. Στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, εκτάκτως την Τρίτη 29 Μαϊου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες στις 17 Ιουνίου; Γιατί αποδοκίμασαν τα μεγάλα κόμματα; Ποια είναι τα νέα διλήμματα; Ποιος έχει την ευθύνη για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση; Ποια είναι η γνώμη των ψηφοφόρων για τις νέες συνεργασίες; Τι απαντούν στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή; Ποια είναι η πρόθεση ψήφου;

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάκης Βορίδης, από τον ΣΥΡΙΖ.Α η Ρένα Δούρου, από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την «Δημοκρατική Αριστερά» ο Νίκος Μπίστης, ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ανατροπή», εκτάκτως, την Τρίτη 29 Μαϊου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κανάλια θα δώσουν μισό δισ. ευρώ για να πάρουν άδειες

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα αποτιμήσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στο ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, προειδοποίησε ο Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική τον τρόπο καθορισμού του ενδεδειγμένου ποσού που πρέπει να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες καναλιών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε επισημάνσεις του ΔΝΤ για τα ΜΜΕ.

Το Ταμείο, όπως είπε, έχει υπολογίσει ότι η ρύθμιση της αδειοδότησης θα αποδώσει στο κράτος 500 εκ. ευρώ. «Πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 325 εκ. ευρώ που αναζητούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλοντας επιπλέον μέτρα περικοπών», παρατήρησε. «Θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ» τόνισε ο κ. Μουλόπουλος.

Θεσμικό .. Γεφύρι της Άρτας, από το 1989

Εξηγώντας τι εννοεί με τον όρο «διαπλοκή», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης - ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής - πολιτική για παραγωγή χρήματος». Διαβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν σκοπεύει να φιμώσει ή να «βάλει λουκέτο» σε κανένα Μέσο αλλά – είπε- επιδιώκει «υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ». Πρόσθεσε δε πως «όλα πρέπει να γίνουν με τους κανόνες της αγοράς».

Όπως είναι γνωστό, το θέμα της παροχής αδειών στα κανάλια εκ παραδόσεως ...χρονίζει. Παραμένει ανοιχτό από το 1989. Είναι κοινό μυστικό ότι η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία το κρατούσε σε εκκρεμότητα, ώστε να «πιέζει» τα κανάλια και να τα εξωθεί σε ... φιλικές πολιτικές κατευθύνσεις.
Η τελεσίδικη ρύθμιση του θέματος έχει εξαγγελθεί πολλές φορές τα τελευταία 23 χρόνια, αλλά αποδείχθηκε διαχρονικό, θεσμικό Γεφύρι της Άρτας. Έτσι, η προειδοποίηση του κ. Μουλόπουλου μπορεί να εκληφθεί ως απειλή, αλλά ίσως και ως δέσμευση, για όσους θα ήθελαν να λήξει – κάποια στιγμή- το ζήτημα.
Enhanced by Zemanta

Μαζική συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά, ενωτικά στην 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 28 Μαΐου μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 29 Μαΐου 2012, με την προοπτική κλιμάκωσής τους.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στις συνεχιζόμενες συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών που στόχο έχουν την πλήρη αποδόμηση κάθε εναπομείναντος πλέον εργασιακού δικαιώματος με την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη, την άρνησή τους να υπογραφούν νέες ΣΣΕ, τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων, με την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ που υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους, με τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση:
• Η προειδοποίησή μας προς κάθε κατεύθυνση είναι κάθετη και καθολική και μη αναστρέψιμη. Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα καταχρηστικής «μνημονιακής» και εργοδοτικής πρακτικής. Η πολιτική του μνημονίου έχει καταγγελθεί και καταδικαστεί σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μας. Όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι απαιτούμε να καταργηθούν.
• Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε με κάθε θυσία τα δικαιώματά μας. Ότι «μηδενική βάση» δεν υφίσταται στη διαπραγμάτευση της αμοιβής της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
• Καλούμε τους συναδέλφους να μην συναινούν με την εργοδοτική πλευρά για την χειροτέρευση ακόμα περισσότερο της εργασιακής τους σχέσης και ζητούμε από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επικοινωνούν άμεσα με τα Διοικητικά Συμβούλια των αρμοδίων Ενώσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) μαζικό και δυναμικό παρών στην αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 28/5/2012 έξω από τα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανένας μόνος του στην κρίση.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Παρέμβαση" στην πολιτική ζωή με τα "καυτά" χαρτιά του Άκη

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.


Αυτή την Πέμπτη στο επίκεντρο της εκπομπής Παρέμβαση, οι πολιτικές εξελίξεις, τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, η φορολογική καταιγίδα που αναμένεται, οι κραδασμοί στο πολιτικό σκηνικό από τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς και οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ.

Στο στούντιο της εκπομπής, μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου, οι Κωστής Χατζηδάκης από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και Σπύρος Λυκούδης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 24 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Βγαίνει από το Χρηματιστήριο, ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη

Στην διαδικασία εξόδου από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, εισέρχεται ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη, ο οποίος υπέβαλε μέσω του Σταύρου Ψυχάρξ,. Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την αγορά του συνόλου των μετοχών.
Όπως ανακοινώθηκε, στις 3/5 ο προτείνων προέβη σε αγορά 28.743.261 κοινών ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου, εκδόσεως ΔΟΛ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 34,630% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, έναντι τιμήματος που ανέρχεται στο ποσό των €0,174 (που αντιστοιχεί σε € 1,392 μετά το reverse split) ανά μετοχή.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω συναλλαγών, το ποσοστό συμμετοχής του Προτείνοντος διαμορφώθηκε την 3.5.2012 από 25,156% σε 59,786% στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρίας ήτοι 49.622.418 μετοχές (που αντιστοιχεί σε 6.202.802 μετοχές μετά το reverse split) και λόγω υπερβάσεως τους ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών της εταιρίας, υποβάλλει Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου. Ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης ενημερώνοντας εγγράφως στις 23 Μαΐου 2012 την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και υποβάλλοντας ταυτόχρονα σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου, σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1 του Νόμου.


ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
Ο Προτείνων θα καταβάλει για κάθε μετοχή, ως προς την οποία η Δημόσια Πρόταση θα γίνει εγκύρως αποδεκτή, το ποσό του €0,174 (€ 1,392 μετά το reverse split) τοις μετρητοίς (Προσφερόμενο Τίμημα). Περαιτέρω το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου και είναι:
Κατά 9,43% ανώτερο της μέσης σταθμισμένης χρηματιστηριακή τιμής της Μετοχής κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας που ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος σε υποβολή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι €0,159 με βάση τις προσαρμοσμένες τιμές και τους προσαρμοσμένους όγκους συναλλαγών της Μετοχής της Εταιρείας (ή €1,274 μετά το reverse split)
Ίσο με την υψηλότερη τιμή, ήτοι €0,174 με βάση την προσαρμοσμένη τιμή (€1,392 μετά το reverse split), στην οποία ο Προτείνων απέκτησε μετοχές κατά το τελευταίο εξάμηνο που προηγήθηκε της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος σε υποβολή της Δημόσιας Πρότασης
Από το καταβλητέο στους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα θα αφαιρεθούν:
α) τα δικαιώματα υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης (η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές (i) το Προσφερόμενο Τίμημα, και (ii) την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο την προηγούμενη της ημέρας της κατάθεσης των εγγράφων του άρθρου 46 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσο με το μικρότερο μεταξύ των €20 και του 20% επί της αξίας των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών ανά Αποδεχόμενο Μέτοχο) για την καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών, σύμφωνα με το Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης 153/18.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Χ.Α.Ε., όπως ισχύει,
β) ο σχετικός φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα.

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τη βία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), καταδικάζει την επίθεση που ασκήθηκε κατά του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), Απόστολου Βουλδή, από συγκεντρωμένους έξω από τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, όταν επιχείρησε να αποτρέψει βιαιότητες κατά του βουλευτή Αχαΐας της «Χρυσής Αυγής», αμέσως μετά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο σταθμό.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει κάθε κρούσμα βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, είτε με θανατηφόρα μαχαιρώματα κατά Ελλήνων πολιτών, είτε με επίθεση κατά μεταναστών, είτε με εκμετάλλευση της δυστυχίας αυτών των ανθρώπων.

Ασκήσεις “ανακατάληψης της Πάτρας”, όπως επιδιώχθηκε από μέλη της «Χρυσής Αυγής» και οδήγησαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ, είναι καταδικαστέες και δεν συμβάλλουν στην ομαλότητα.

"Κάθε απόλυση συναδέλφου θα αποτελεί αυτομάτως αιτία πολέμου"

Η τακτική ΓΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά την προκλητική και ανένδοτη στάση της εργοδοσίας και τη σαρωτική επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων εξαιτίας των μνημονίων, αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα ο κλάδος σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Η 24ωρη απεργία της 28ης Μαΐου είναι η αρχή αυτού του αγώνα, ο οποίος πρέπει να διεξαχθεί σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και με τους συναδέλφους που παραμένουν εκτός ενώσεων και μισθολογίων.
Απαιτούμε:
  1. Να καταργηθεί κάθε αντεργατικός νόμος ή ρύθμιση που προβλέπεται στα μνημόνια. Όχι στη λήξη της μετενέργειας των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων.
  2. Να ακυρωθούν όλες οι επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις τις οποίες εκβιαστικά έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν εκατοντάδες συνάδελφοι. Να μπει τέλος στη μερική απασχόληση, τα μπλοκάκια, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία και όλες τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
  3. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις. Κάθε απόλυση συναδέλφου θα αποτελεί αυτομάτως αιτία πολέμου.
  4. Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, με ελάχιστη βάση τα κλιμάκια της προηγούμενης και διεκδίκηση αυξήσεων για τους χαμηλόμισθους, κάτω των 1.400 ευρώ. Διασφάλιση όλων των θεσμικών κατακτήσεων.
  5. Να καταβάλλουν άμεσα οι εργοδότες των ΜΜΕ όλα τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν στα ταμεία μας. Να επιβληθούν ειδικές «κυρώσεις» σε όσους δεν συμμορφωθούν.
  6. Να μας γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα από τα ταμεία, τον ιδρώτα μας που χάθηκε στα δομημένα ομόλογα και τα κάθε λογής «κουρέματα». Καμία μείωση στις συντάξεις, πλήρης κάλυψη των ανέργων, άμεση αποκατάσταση των παροχών προς τους ασφαλισμένους και ειδικά των επιδομάτων βρεφονηπιακού σταθμού. Να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος – με ευθύνη της ΓΣ του οργανισμού – στον ΕΔΟΕΑΠ.
  7. Να δοθεί κάθε δυνατή και ουσιαστική στήριξη στους άνεργους συναδέλφους.
Επίσης, η ΓΣ αποφασίζει:
  • Να ενταχθούν στην Ένωση όλοι οι συντάκτες – εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση τους ή τον χρόνο απασχόλησης και προϋπηρεσίας τους. Αυτό να γίνει με βάση τις απαραίτητες καταστατικές ενέργειες τις οποίες καλείται να κινήσει το ΔΣ.
  • Να δημιουργηθούν εργασιακές επιτροπές με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα, που θα είναι το στήριγμα της αγωνιστικής – απεργιακής δράσης.
  • Να ληφθούν μέτρα για τον συντονισμό του αγώνα και των μορφών δράσης με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, που πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και της τρόικα.
  • Να ανοίξει, με κύρια ευθύνη των εργαζομένων και των ενώσεών τους, μέτωπο απέναντι στη διαπλοκή, για να σπάσει το αμαρτωλό «τρίγωνο» κυβέρνησης-ΜΜΕ-τραπεζών και να διασφαλιστεί ο δημοκρατικός έλεγχος της ενημέρωσης, ως δημόσιου αγαθού.
Χάρης Σαββίδης, Ημερησία
Βασίλης Τζήμτσος, Alter
Γιάννης Ελαφρός, Καθημερινή
Νίκος Ζαμπάρας, Sentra FM
Τάσος Αναστασιάδης, Βήμα
Παναγιώτης Δρίβας, Βήμα FM
Κωνσταντίνος Δαυλός, Σκάι TV
Λεωνίδας Σακλαμπάνης, Σκάι 100,3
Σωτήρης Τριανταφύλλου, Goal News
Μάχη Ζησίδου, Alpha
Νάσος Χατζητσάκος, Ελεύθερος Τύπος
Φώφη Κορίδη, Κέρδος

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πάτρα: Επίθεση εναντίον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δημοσιογράφου

Επίθεση εναντίον του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη εξαπέλυσαν απόψε άγνωστα άτομα έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «Σούπερ Μπι» στην Πάτρα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, άγνωστα άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Επίσης οι δράστες χτύπησαν τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

ΕΣΗΕΠΗΝ: "Τραμπούκικη επίθεση κατά του Απ. Βουλδή"

 
Σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, αναφέρεται και καταδικάζει τη βίαιη επίθεση που έλαβε χώρα χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «Super B», στο κέντρο της Πάτρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης, έξω απ’ τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Super B», στο κέντρο της Πάτρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Βουλδής από ομάδα τριάντα ροπαλοφόρων.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ παρενέβη με σκοπό ν’ αποτρέψει τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής ο οποίος νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η τραμπουκική επίθεση σε βάρος του Απόστολου Βουλδή και η «ενέδρα», με ρόπαλα, κράνη και λοστούς, έξω απ’ τις εγκαταστάσεις ενός μέσου ενημέρωσης συνιστούν ευθεία βολή κατά του αγαθού της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων.

Η δε επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων από στοιχεία που κινούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, με την χρήση ή την απειλή βίας, δεν κάμπτει το φρόνημα των δημοσιογράφων, ούτε τους μετακινεί απ’ το καθήκον τους να παρουσιάζουν την ειδησεογραφία με απαράβατους άξονες την τήρηση της δεοντολογίας και τις αρχές της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της αντικειμενικότητας.

Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα και αλίμονο ας επικρατήσει ως συστατικό μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης."

Φιμώνουν με απέλαση τον Νίκο Άγκο!

Η προκλητική απόφαση απέλασης του Νίκο Άγκο έφερε στο φώς την υπόγεια ρατσιστική σκούπα σε βάρος των μακρόχρονα διαμενόντων μεταναστών. Χιλιάδες οδηγούνται «σιωπηλά» στη απέλαση. Στο φώς ήρθε και η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ που παρίσταναν τους υποστηριχτές της ένταξης των «νομίμων» μεταναστών ενώ οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις τους εξαπέλυαν τις πιο χυδαίες ρατσιστικές εκστρατείες κατά των «παρανόμων» μεταναστών με μπλόκα και «σκούπες» της Αστυνομίας, με το φράχτη στον Έβρο και το Γκουαντάναμο της Αμυγδαλέζας, με βασανιστήρια στα Αστυνομικά Τμήματα, με πογκρόμ σε συνεργασία με τους νεοναζί στις γειτονιές.

Στο πρόσωπο όμως του Νίκο Άγκο αναδείχτηκε το πιο μαύρο πρόσωπο της αντίδρασης που σηκώνει κεφάλι μετά την άνοδο των φασιστών στις εκλογές και «αξιοποιεί προσβάσεις στο κρατικό μηχανισμό για να φιμώσει μαχόμενους δημοσιογράφους.

Ενόχλησε η πέννα του Νίκο Άγκο και αποφάσισαν να το φιμώσουν με απέλαση! Οι απειλές κατά της ζωής του δεν ήταν καπνός χωρίς φωτιά. Είναι ο δημοσιογράφος που στη καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας με την ρατσιστική προπαγάνδα να χύνει δηλητήριο κατά των Πακιστανών μεταναστών τόλμησε να αναδείξει το ηρωικό παράδειγμα απόπειρας διάσωσης δύο συνταξιούχων παγιδευμένων με το αυτοκίνητο τους στις γραμμές του τρένου από δύο Πακιστανούς μετανάστες που κατέληξαν σε θυσία της ίδιας της ζωή τους.

Η δικαιολογία ότι δεν είχε τα ένσημα το 2007-2008 για να ανανεωθεί η άδεια παραμονής είναι διπλά προκλητική. Πρώτο, διότι ο ίδιος απέστειλε δικαιολογητικά για την σοβαρότατη ιατρική επέμβαση που έκανε μένοντας εκτός εργασίας και δεύτερο διότι μετά από είκοσι χρόνια παραμονής έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας…

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία απέλασης του Νίκο Άγκο και να παραταθεί αμέσως η άδεια παραμονής και εργασίας.

Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να αποσυνδεθεί η άδεια από τον αριθμό των ενσήμων και να μπει τέλος στο ανελέητο κυνηγητό και τις διώξεις.

ΜΜΕ: Προειδοποιητική απεργία στις 28 Μαϊου

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ύστερα από σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ., καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 για την υπογραφή ΣΣΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιχειρούμενη εκ μέρους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποδόμηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Επίσης, προτείνει την κλιμάκωση της απεργίας σε περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία. Δηλώνουμε στους εργοδότες ότι θα μας βρουν απέναντί τους δυναμικά, αν επιλέξουν να μην προχωρήσουν στην υπογραφή ΣΣΕ ή καταγγείλουν τις ισχύουσες και επιχειρήσουν να τορπιλίσουν την ισχύ, υπόσταση και την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με προώθηση υποδεέστερων ατομικών συμβάσεων, χωρίς την ισχύ των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Δεν θα επιτρέψουμε αυθαίρετες μειώσεις αποδοχών, επαναδιαπραγμάτευση αμοιβών και όρων εργασίας από μηδενική βάση, την εκ περιτροπής εργασία και αμοιβές «ελεημοσύνης», υπό την απειλή μαζικών απολύσεων, το απαράδεκτο φαινόμενο να πληρώνουν από την τσέπη οι φωτορεπόρτερ το ΦΠΑ τιμολογίων που καθυστερούν ή δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ.
Απεργούμε γιατί:
  • Οι εργοδότες και στον χώρο των ΜΜΕ με βάση τους «εκτρωματικούς» αντεργατικούς νόμους και διατάξεις των μνημονίων – πολιτικές τις οποίες έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6 ης Μαΐου – είναι έτοιμοι να χτυπήσουν ακόμα πιο βάρβαρα τις αμοιβές και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.
  • Προειδοποιούμε ότι κάθε απόπειρα εφαρμογής του 4046/12 και της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (που καταργεί επιδόματα, «παγώνει» τις μισθολογικές εξελίξεις και ενθαρρύνει τις συμπιέσεις των βασικών μισθών στο επίπεδο των κατωτάτων αμοιβών, δηλαδή στα 470 καθαρά το μήνα) θα αντιμετωπίζεται εφεξής ακαριαία, με κάθε συνδικαλιστικό μέσο.
  • Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
  • Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες του Τύπου και των ΜΜΕ, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας (ΕΕ–ΔΝΤ-ΕκΤ) και των κυβερνήσεων, οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, μείωσαν δραματικά μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Οι ιδιοκτήτες του Τύπου και των ΜΜΕ, επομένως, απαξίωσαν όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν – πλουτίζοντας οι ίδιοι – τις επιχειρήσεις τους και την ενημέρωση των πολιτών. Σήμερα κυριαρχεί ανεργία, ανασφάλεια, επισφαλής κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία σε εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, ενημερωτικά sites και portals , στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Εργοδότες, κυβερνητικοί μηχανισμοί και τρόικα επιδιώκουν φανερά το τέλος της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
  • Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις των μνημονίων, κατ’ εντολή της τρόικας έκλεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων, διευκόλυναν την υπεξαίρεση των εισφορών μας από την εργοδοσία και πετσόκοψαν συντάξεις και ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, στέλνοντας ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια και τους απόμαχους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.
  • Απαιτούμε από τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον μας και τον χωρίς αρχές ανταγωνισμό μεταξύ τους. Απαιτούμε να προσέλθουν με σοβαρότητα στο τραπέζι για την υπογραφή ΣΣΕ και για μια ουσιαστική συζήτηση για την υπέρβαση της κρίσης των ΜΜΕ, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.
Μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση:
  • Η προειδοποίησή μας προς κάθε κατεύθυνση είναι κάθετη, καθολική και μη αναστρέψιμη. Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα καταχρηστικής «μνημονιακής» εργοδοτικής πρακτικής. Η πολιτική του μνημονίου έχει καταγγελθεί και καταδικαστεί σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μας.
  • Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε με κάθε θυσία τα δικαιώματά μας. Ότι «μηδενική βάση» δεν υφίσταται στην διαπραγμάτευση της αμοιβής της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μην συναινούν με την εργοδοτική πλευρά για μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης και ζητούμε από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επικοινωνούν άμεσα με τα Διοικητικά Συμβούλια των αρμοδίων Ενώσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους.
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας. Κανένας μόνος του στην κρίση.

ΕΣΗΕΑ κατά «ΒΡΑΔΥΝΗΣ»

Το ΣΕΠΕ, μετά από τις προσφυγές μας, κάλεσε την εργοδοσία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ» να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να διευθετήσει τις «παραλείψεις» της (μείωση κατά 20% των μισθών), προκειμένου να μην της επιβληθεί πρόστιμο. Ωστόσο, παρά τις παραινέσεις του αρμοδίου κρατικού οργάνου για την επαναφορά της στη νομιμότητα, η εργοδοσία κωφεύει, συνεχίζοντας τις καταχρηστικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, εξαναγκάζει τους συναδέλφους μας να υπογράψουν μειωτικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταπατώντας κάθε έννοια του εργατικού δικαίου και παρακάμπτοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Είναι, αν μη τι άλλο, λυπηρό μια εφημερίδα σαν τη «ΒΡΑΔΥΝΗ», με ιστορία στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης, να προβαίνει σε ταπεινά «εκβιαστικά» διλήμματα, όπως η αυτονόητη αποπληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή των παρανόμων και καταχρηστικών μειωτικών συμβάσεων εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε εργοδοτική ενέργεια, που ασκεί πίεση στους εργαζομένους και στόχο έχει να πλήξει τα εργασιακά τους δικαιώματα, καταχρώμενη τις υφιστάμενες δύσκολες συγκυρίες και χρησιμοποιώντας τις ως άλλοθι. Επειδή η μέχρι τώρα συμπεριφορά του εκδότη της «ΒΡΑΔΥΝΗΣ» κ. Μήτση εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, το Δ.Σ. τον κάλεσε με επιστολή του σήμερα να σταματήσει τις προκλήσεις και να επαναφέρει την εργασιακή ηρεμία στην εφημερίδα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε, ότι θα μας βρει ενωμένους απέναντί του, χρησιμοποιώντας, όποιο μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

«Αποκαλύπτω»: Θα μας διώξουν ή όχι από το ευρώ

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας  έρχεται με νέες αποκαλύψεις, συνταρακτικές  συνεντεύξεις και ρεπορτάζ στο web-tv του “Newsbomb.gr”
Αιχμηρός, δυναμικός κι έτοιμος  για νέες αποκαλύψεις έρχεται  ο Κώστας Χαρδαβέλλας στο web-tv του “Newsbomb.gr”.
Με μια  νέα σειρά εκπομπών, ο Κώστας Χαρδαβέλλας έρχεται να φωτίσει όλες τις πτυχές της προεκλογικής μάχης, να δώσει το στίγμα του νέου πολιτικού σκηνικού και να αποκαλύψει όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.
Το βράδυ  της Τρίτης 22 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, η εκπομπή «Αποκαλύπτω» έρχεται ανανεωμένη, πιο δυναμική και θίγει ένα κρίσιμο ερώτημα: «Θα μας διώξουν ή όχι από το ευρώ;».
Σημαντική αποκάλυψη
Με εκλεκτούς  καλεσμένους και μια συνέντευξη – αποκάλυψη θα σκιαγραφήσει το πλαίσιο, τις αλλαγές και τα νέα  δεδομένα που διαμορφώνονται για  την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μάλιστα, θα παρακολουθήσετε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει συζητήσεις σχετικώς με τη συγκρότηση του νέου κεντροδεξιού μετώπου.
Για πρώτη  φορά θα γίνει και ζωντανή δημοσκόπηση  κατά τη διάρκεια της εκπομπής, στο  τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί  η βούληση της κοινής γνώμης. Το αποτέλεσμα θα σχολιάσουν οι καλεσμένοι της εκπομπής.
Όπως πάντα, οι θεατές θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε και να σχολιάζετε κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Ο Χάρης Λαζαρόπουλος θα μεταφέρει τα μηνύματά σας και θα θέτει τα ερωτήματά σας στο κοινό.
Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά  κάθε Τρίτη και Πέμπτη, τόσο από  το “Newsbomb.gr”, όσο και από το fan page στο Facebook, στις 9 το βράδυ.
Όπως λέει και το τρέιλερ της εκπομπής, σε μια χώρα που το έχει ανάγκη, «πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας».
Newsbomb.gr : Για να γνωρίζετε αμέσως ό,τι σκάει!!

Δύο χρόνια φυλακή στον Kουρή για συκοφαντική δυσφήμηση του Γ.Αλαφούζου

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καταδικάστηκαν ο εκδότης της εφημερίδας «Αυριανή» Γιώργος Κουρής  και ο διευθυντής της εφημερίδας Γ.Τσιρογιάννης.


Η καταδίκη αφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, που τους απαγγέλθηκαν μετά απο μήνυση του Γ.Αλαφούζου

 

Στο επίμαχο δημοσίευμα, πλοίο της οικογενείας Αλαφούζου εμφανιζόταν να εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρεμπορίας.

Διέξοδος: Πυρετός «συνοικεσίων» στα κόμματα

H Ελλάδα στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αυτή την Τρίτη η εκπομπή Διέξοδος με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου αναλύει τις κρίσιμες διαβουλεύσεις και το παρασκήνιο της συζήτησης για τα αναπτυξιακά μέτρα και το ευρωομόλογο. Οι επαφές Σαμαρά – Τσίπρα – Βενιζέλου σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. Πυρετός «συνοικεσίων» στα κόμματα. Οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων και το παρασκήνιο που οδήγησε στις συνεργασίες.

Στο στούντιο της εκπομπής ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Κύρτσος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ. Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι δημοσιογράφοι Δήμος Βερύκιος και Σταύρος Λυγερός.

Διέξοδος, την Τρίτη, 22 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η ανεργία βασιλεύει στα ΜΜΕ

Τα δύο τελευταία χρόνια χάθηκαν 1.300 θέσεις εργασίεας μόνο από τις εισηγμένες επιχειρήσεις των media.

Στο δρόμο βρίσκονται εκατοντάδες άνεργοι από την "Ελευθεροτυπία" και το Alter αλλά και από τα περιοδικά και τις εφημερίδες...

Όπως διαβάζουμε στο ΠΑΡΟΝ, κάνεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς ή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχει τον ακριβή αριθμό των ανέργων, μακροχρόνια και των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πολιτική ενίσχυσης και στήριξης των ανέργων της ΕΣΗΕΑ έφθασε στα όρια της εξαιτίας του μεγάλου πλέον αριθμού αλλά και επειδή το ταμείο άδειασε.

Το αποτέλεσμα είναι να καυγαδίζουν με το χειρότερο τρόπο άνεργοι για 500 ευρώ Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Μέσα σε αυτό το κλιμα, αρχίζουν με καθυστέρηση τα επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων της ΕΣΗΕΑ.
Λίγο πριν την έκρηξη των ανέργων δημοσιογράφων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 22 Μαϊου και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως τις 15 Ιουνίου.

Η επιλογή των αιτήσεων θα γίνει μέσω μοριοδότησης με κριτήρια την ηλικία και το χρόνο ανεργίας. Μετά τη λήξη των σεμιναρίων η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως θα δώσει εκπαιδευτικό επίδομα...

newsit

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Παρέμβαση απο Βενιζέλο και ΣΥΡΙΖΑ για τον Νiko Ago

Την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η απόφαση για την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Niko Ago ο οποίος για περισσότερα από 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Ο κ.Βενιζέλος επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο δημοσιογράφος. Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καάλεσε την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να συνεχιστεί η νόμιμη διαμονή του δημοσιογράφου στην Ελλάδα.

«Η άδικη αυτή μεταχείριση που υπέστη ο συγκεκριμένος μετανάστης καταδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις παθογένειες του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι, όπως ο Νίκο Άγκο, που επί σειρά πολλών ετών έχουν τη χώρα μας ως σταθερό και μόνιμο επίκεντρο της βιοτικής τους δραστηριότητας, όντας απολύτως ενταγμένοι κοινωνικά, μαζί με τις οικογένειες τους, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ανάλγητες πρακτικές που πηγάζουν δυστυχώς από την ίδια νομοθεσία» αναφέρει η Επιτροπή.

Όπως γράφει στο μπλογκ του, ο Niko Ago στις 17 Μαΐου ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών «επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου». Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει κύμα μηνυμάτων και συμπαράστασης στο Διαδίκτυο.
Enhanced by Zemanta

Ο Νίκο Άγκο για την απέλασή του: Θέλω εγώ και τα παιδιά μου να μείνουμε στην Ελλάδα

Για την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει από το ελληνικό κράτος, αλλά και για το «ποτάμι αλληλεγγύης που υπάρχει γύρω του» από εκατοντάδες Έλληνες, μίλησε αποκλειστικά στο iefimerida.gr, ο Αλβανός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο, ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση από την χώρα μας, παρά τα 20 χρόνια διαμονής του στην Ελλάδα.
Όλα ξεκίνησαν όταν έπεσε στην προσοχή μας μία φήμη πως ο δημοσιογράφος κινδυνεύει με απέλαση επειδή ένα Μέσο στο οποίο εργαζόταν παλαιότερα τον είχε ανασφάλιστο. Έτσι, -κατέληγε η φήμη- λόγω αυτού, ο Νίκο Άγκο κινδύνευε να φύγει από την χώρα στην οποία κατοικεί μόνιμα τα τελευταία 20 χρόνια.
Καλώντας τον, περιμέναμε να ακούσουμε έναν απογοητευμένο συνάνθρωπό μας ο οποίος θα κατηγορούσε την Ελλάδα για την ταλαιπωρία που βιώνει. Όχι, ο κ. Άγκο, αφού μας διέψευσε κατηγορηματικά τις παραπάνω φήμες, ξεκίνησε την εξιστόρηση του περιστατικού.
«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα» είπε και συνέχισε λέγοντας πως έκανε μία σοβαρή εγχείριση το 2007 την οποία εάν δεν δεν πραγματοποιούσε κινδύνευε πολύ σοβαρά η ζωή του. «Τότε ο γιατρός μου είπε πως για έναν μήνα πρέπει να μην με βλέπει ο ήλιος. Κοινώς να καθήσω σπίτι μου, μετά θα μπορούσα να εργαστώ αλλά σε μία δουλειά η οποία θα μου επέτρεπε να είμαι στην σκιά».
Όπως ήταν φυσικό μία τέτοια δουλειά δεν βρήκε, ενώ είχε χάσει και την προηγούμενή του εφόσον δεν μπορούσε πλέον να εργαστεί όπως πριν. Έτσι έμεινε σχεδόν έναν χρόνο χωρίς ένσημα. Όταν πήγε να καταθέσει τα απαραίτητα χαρτιά που χρειαζόταν για την άδεια παραμονής, ο δημοσιογράφος είχε μόλις 50 από τα απαιτούμενα 250 ένσημα και όμως κανείς δεν τον ενημέρωσε πως υπάρχει πρόβλημα. Μάλιστα του έδωσαν και βεβαίωση πως όλα είναι «οκ».
«Εάν με ενημέρωναν θα μπορούσα να τα αγοράσω» λέει με στόμφο θέλοντας να τονίσει το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας. Το τραγικό είναι πως μετά από οκτώ μήνες που του ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά για την απώλεια των ενσήμων αυτός έδωσε όλα όσα χρειάζονταν. Σημειώνεται πως ο νόμος τότε είχε αλλάξει και δεν μπορούσε να αγοράσει όσα ένσημα του έλειπαν. Τελικά κατέθεσε ιατρική γνωμάτευση για την περιπέτεια της υγείας του, καθώς και τις αποδείξεις των 6-7 ταξιδίων του στην χώρα του, «μάλιστα ταξίδευα νύχτα για να προστατεύομαι από τον ήλιο», συμπληρώνει.
Η ιστορία είναι από εκεί και πέρα γνωστή, καθώς κάποια στιγμή έλαβε ένα έγγραφο στο οποίο του γινόταν σαφές πως του έμεναν 30 ημέρες προκειμένου να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Με την πάροδο της διορίας, η Ελληνική Αστυνομία θα έπρεπε να προχωρήσει σε αναγκαστική απέλαση. Ο Νίκο έχει παραπέμψει την υπόθεση στην δικαιοσύνη, ωστόσο ανεξάρτητα από την έκβαση, θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.
Όταν τον ρωτησαμε και «τώρα τί γίνεται»; Μας είπε πως για την υπόθεση έχει ενδιαφερθεί μέχρι και ο ΟΗΕ με ανακοίνωσή του, ενώ έχει πολλές προτάσεις για να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να πάει να εγκατασταθεί σε άλλες χώρες. «Έχω κλείσει συνέντευξη με τις μεγαλύτερες εφημερίδες, όπως η Le Monde, η La Repubblika, και η Guardian».
«Εγώ όμως θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν φεύγω ακόμη και εάν μου δώσουν δέκα χώρες την υπηκοότητά τους» τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως τα παιδιά του, που σπουδάζουν στην χώρα μας θέλει και αυτά μαζί με τον ίδιον να μπορέσουν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. «Δεν πρόκειται να φύγω από την Ελλάδα» είπε και μπορούσες να καταλάβεις από τον τόνο της φωνής του πως το εννοούσε με όλη του την ψυχή.
Ρωτώντας τον για το πώς βλέπει τον κόσμο να αντιδρά γύρω του, ο Νίκο Άγκο είπε με στόμφο «μπορώ να πω πως ο Έλληνας από τα βασικότερα πράγματα που δεν έχει απωλέσει σε μία τέτοια εποχή είναι η ανθρωπιά του», ενώ περιέγραψε την αλληλεγγύη γνωστών και αγνώστων στην υπόθεσή του, ως ένα ποτάμι ανθρωπιάς που κυλάει γύρω του.
Κλείνοντας ο κ. Άγκο τόνισε πως ο ίδιος είναι η κορυφή του παγόβουνου επειδή είναι δημοσιογράφος και έχει δημόσιο λόγο, την ίδια ώρα που χιλιάδες άλλες υποθέσεις ανθρώπων που είναι περισσότερα χρόνια από εκείνον στην Ελλάδα περνάνε απαρατήρητες, και «αυτήν την στιγμή που μιλάμε, μπορεί να πακετάρουν τα πράγματά τους για να φύγουν από την χώρα» καταλήγει.
Είμαι ευγνώμων για την αντιμετώπιση που έχω από πολλούς ανθρώπους, κατέληξε, ενώ κλείσαμε την κουβέντα μας λέγοντάς μας την φράση «δεν κρύβομαι από κανέναν»...

ΕΔΟΕΑΠ: Διακόπηκε, λόγω κόστους, η συνεργασία με το ΙΑΤΡΙΚΟ Αθηνών και το ΥΓΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με προηγούμενη Ανακοίνωση, αναγκάστηκε να διακόψει τις συμβάσεις με τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών και το Υγεία, μετά από πολύχρονη και επιστημονικά τουλάχιστον καλή μεταξύ μας συνεργασία. Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, λόγω της Κρίσης, υποχρέωσε τη Διοίκηση σε λήψη και αυτής της απόφασης .
Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του συνόλου της νοσοκομειακής δαπάνης, τα δύο προαναφερόμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα καταλάμβαναν ή και ξεπερνούσαν  το 38% της δαπάνης.
Από το 2009, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δημιούργησε ισχυρό σύστημα ελέγχου που ήδη αποδίδει.
Στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον όμως, ο ΕΔΟΕΑΠ υποχρεώνεται σε διακοπή, στηρίζοντας ωστόσο τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη διατηρώντας τη συνεργασία με αρκετά ιδιωτικά Νοσηλευτήρια και Κλινικές ( κοστολόγηση ΚΕΝ+20%) για τις οποίες ισχύουν χαμηλότερες τιμές νοσηλίων και αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες του ΕΣΥ μέσω κοστολόγησης των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (κοστολόγηση ΚΕΝ). Παραμένει και εντατικοποιείται το καθεστώς ελέγχου και η διαδικασία  έκδοσης εισιτηρίων εισαγωγής ασθενών.
Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ με την υπ.αριθμ. Α.Δ.Σ 17/9-4-2012,διατηρεί το δικαίωμα περίθαλψης στο Ιατρικό και στο Υγεία στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους με διαγνωσμένη κακοήθη νεοπλασματική νόσο και για αιτίες εισαγωγής που σχετίζονται μόνο με την αντινεοπλασματική τους θεραπεία , μέχρι πέρατος αυτής και οι οποίοι είχαν ήδη ξεκινήσει θεραπεία στα προαναφερθέντα Νοσηλευτήρια και έχουν επιλέξει το θεράποντα ιατρό τους σε αυτά.
Οι συνάδελφοί μας υποστηρίζονται και η Διοίκηση στέκεται αρωγός για την αντιμετώπιση της αρρώστιας και στη συνέχιση της θεραπείας τους στα συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα με την ευχή για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.
Ασφαλώς, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να περιθάλπονται στο Ιατρικό και στο Υγεία είναι ελεύθεροι να το κάνουν, να τηρούν τις διαδικασίες του ΕΔΟΕΑΠ . Θα αποζημιώνονται όμως εκ των υστέρων με την προσκόμιση νόμιμων παραστατικών. Συγκεκριμένα, για παρακλινικές εξετάσεις με τιμές Π.Δ μείον συμμετοχή 20% για τους εν ενεργεία & 5 % για τους συνταξιούχους και για νοσήλια σύμφωνα με κοστολόγηση ΚΕΝ +20% για τα άμεσα και ΚΕΝ +10% για τα έμμεσα μέλη μας.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Καθώς οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τις συχνότερες ασθένειες του σύγχρονου κόσμου και συνοδεύονται από αυξημένα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ συμπεριέλαβε και τους Καρδιολόγους στις εξαιρέσεις από τον περιορισμό ελεύθερης επιλογής για τους ασφαλισμένους που διαμένουν  στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και στους γειτονικούς Δήμους (Ζωγράφου-Καισαριανή).
Διευκρινίζεται  ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ (Α.Δ.Σ  7/13-2-2012) από 1-5-2012 οι ασφαλισμένοι μας που διαμένουν στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και στους γειτονικούς Δήμους ( Ζωγράφου-Καισαριανή), θα πρέπει να προσέρχονται μόνο στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ για τις ειδικότητες ιατρών που υφίστανται.Eξαιρούνται οι: Παιδίατροι , οι Γυναικολόγοι οι Καρδιολόγοι  και οι Οδοντίατροι.
Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ ΕΔΟΕΑΠ και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) έχει υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας για τη διενέργεια μιας ολοκληρωμένης σειράς καρδιολογικών εξετάσεων, ενώ επιπλέον έχουμε συμβληθεί με εξειδικευμένα Καρδιολογικά Κέντρα.
Για τους διαμένοντες στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και στους γειτονικούς Δήμους(Ζωγράφου-Καισαριανή), το ίδιο ισχύει για την πραγματοποίηση παρακλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιούνται εντός του Οργανισμού, καθώς και για τη χρήση του Φυσικοθεραπευτηρίου του ΕΔΟΕΑΠ.
Δυστυχώς ,τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι προκειμένου να συνεχιστεί δωρεάν η Α’βάθμια Περίθαλψη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Οργανισμού οδηγούμαστε αναγκαστικά και σταδιακά στη λύση της εξυπηρέτησης μόνο από το ολοκληρωμένο Σύστημα Α’βάθμιας Περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Λυπούμαστε για κάθε δυσκολία που οι αποφάσεις μας δημιουργούν και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ κινείται πάντα στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του, με πρωταρχικό μέλημα την ιατρική φροντίδα, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...