Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Με έντονο "άρωμα ΣΥΡΙΖΑ" ετοιμάζεται η "Εφημερίδα των Συντακτών"

Με έντονο "άρωμα ΣΥΡΙΖΑ" ετοιμάζεται η "Εφημερίδα των Συντακτών" που όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Στο Δ.Σ. υπάρχουν στελέχη της ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η απόφασή της να μην εκδίδεται την Κυριακή θεωρείται -και είναι-  μια προσπάθεια για να μην θιγεί η κυκλοφορία της Κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ.

Στο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη μπαίνουν από την επόμενη εβδομάδα οι 100 εργαζόμενοι από την «Ελευθεροτυπία» που υπέγραψαν στην ίδρυση του συνεταιρισμού για την έκδοση του φύλλου.

Μετά την έγκριση της διευθυντικής ομάδας, η εφημερίδα αναζητά κεφάλαια για την έκδοση της η οποία τοποθετείται στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

 Η εφημερίδα θα είναι καθημερινή, από Δευτέρα ως Σάββατο ενώ δεν θα υπάρχει κυριακάτικη έκδοση.

 Στη γενική συνέλευση των μελών της εταιρείας «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Θοδωρής Μαργαρίτης και μέλη του  οι Κρεμμύδας Φώτης, Αριστείδης Μανωλάκος και Σωτήρης Μανιάτης, εκλέχθηκε η διευθυντική ομάδα.

Διευθυντής θα είναι ο Νικόλας Βουλέλης (πρώην του ΑΠΕ και της ΑΥΓΗΣ), διευθυντής σύνταξης, ο Σταμάτης Νικολόπουλος ενώ εγκρίθηκαν και οι πρώτοι προϊστάμενοι, ο Νίκος Ασημακόπουλος στο αθλητικό, στο διεθνές τμήμα ο Νικόλας Ζιργάνος, στο ελεύθερο ο Μπάμπης Αγρολάμπος, στο οικονομικό η Ελένη Κωσταρέλου και στο καλλιτεχνικό η Βένα Γεωργακοπούλου.

Για το πολιτικό τμήμα τις επαφές θα κάνει η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας ενώ σύμβουλος έκδοσης είναι ο Κώστας Τσουκαλάς.

  Την εμπορική διεύθυνση θα αναλάβει η Λήδα Θωμάκου, με σημαντική εμπειρία στο χώρο και ανάλογη θέση στον Πήγασο (Εθνος).

 Για την έκδοση του φύλλου έχει συσταθεί συνεταιρισμός που κατέχει το 100% της εταιρείας «Ανεξάρτητα ΜΜΕ» με πρόεδρο της πλευράς των εργαζόμενων τον Σωτήρη Μανιάτη. Μέτοχοι είναι οι ίδιοι οι συντάκτες που κατέβαλαν από 1.000 ευρώ, ενώ έχουν δεσμευθεί να δουλέψουν και δύο – τρεις μήνες χωρίς να πληρώνονται. Η εφημερίδα θα διατίθεται χωρίς ένθετα (αρχικά), τις καθημερινές θα κυκλοφορεί σε 48-56 σελίδες και το Σαββατοκύριακο σε 64-80 σελίδες.

Οι απόψεις για την τιμή πώλησης διίστανται: Μία μερίδα επιμένει στην τιμή του 1 ευρώ (και 1,70 το Σάββατο) και μία άλλη στο 1,30 ευρώ (και 2 ευρώ το Σάββατο). Η γραμμή της εφημερίδας θα είναι «ανεξάρτητη» με σημαντική παρέμβαση στα τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...