Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Alter: Ανακοίνωσε την αίτηση για υπαγωγή στο 99

Την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 ανακοίνωσε το Alter. Ποιά ήταν τα δεδομένα που είχαν εμφανιστεί για το μέλλον του σταθμού στη συνάντηση της Παρασκευής.
Την υπαγωγή του στο άρθρο 99 αιτήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, που εξέδωσε μάλιστα και την ακόλουθη ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες:
H "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε." με δ.τ. CHANNEL ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, υπέβαλε αίτηση ανοίγματος διαδικασίας συνδιαλλαγής κατ’ άρθρο 99 Ν. 3588/2007 για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Εταιρείας και των πιστωτών της και αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 100 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 Ν. 3588/2007 ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η συζήτηση των οποίων προσδιορίσθηκε για τη δικάσιμο της 15ης Ιουνίου 2011.
Η υποβολή των αιτήσεων κατέστη αναγκαία για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της Εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής η Εταιρεία εκτιμά ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της. Η Εταιρεία θα ενημερώνει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Τι έγινε στη συνάντηση της Παρασκευής
Στο μεταξύ, σε συνάντηση που έγινε την Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν  η πλευρά Γιαννίκου, εκπρόσωποι του fund της Argo Capital Μanagement, της PriceWaterhouseCoopers και των συναλλασσόμενων με τον Alter διαφημιστικών εταιρειών, προτάθηκε στις εταιρείες του χώρου της επικοινωνίας α) να ανταλλάξουν τις επιταγές του σταθμού, που έχουν στα χέρια τους, με νέες, που αγγίζουν το 90% των οφειλών και β) να λάβουν το υπόλοιπο 10% σε διαφημιστικό χρόνο στον σταθμό, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ο Alter ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο στην φαρέτρα του, όσον αφορά τις συζητήσεις με τις εμπλεκόμενες τράπεζες.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά των διαφημιστικών συμμετείχαν οι Leo Burnett, Fortune, Mass, Upset, Initiative και Magnet ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός, πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν παρευρέθηκε ο ίδιος ο Κώστας Γιαννίκος ο οποίος φέρεται να εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο του. 

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως πέρα από την θετική απάντηση των διαφημιστικών εταιρειών το συγκεκριμένο σενάριο θα πρέπει να τύχει και της συναίνεσης των πιστωτριών τραπεζών και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. 

Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα της ανώνυμης εταιρείας Πλάτων στην οποία έχει μεταβιβάσει η Τράπεζα Πειραιώς το χαρτοφυλάκιο των δικών της επιταγών, που καθιστά ακόμη πιο πολύπλοκή την υπόθεση.
advertising.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...