Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο ΑΝΤ1 πάει στα δικαστήρια το ΕΣΡ!

Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ ανέσυρε μετά από χρόνια την πολιτική των ιδιαίτερα αυστηρών κυρώσεων και η απάντηση έρχεται σκληρότερη. Το μεγαλύτερο «θύμα» των τελευταίων κυρώσεων, ήταν ο ΑΝΤ1, ο οποίος ετοιμάζεται πλέον να καταφύγει στα δικαστήρια εναντίον του Συμβουλίου.
Τώρα ο σταθμός περιμένει να του κοινοποιηθεί γραπτώς η απόφαση του ΕΣΡ με  την οποία του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για το βίντεο της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα με σκηνές από το πορνό της Τζούλιας Αλεξανδράτου και την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων από τον Γ. Πεταλωτή. Το νομικό τμήμα του ΑΝΤ1 θα εξετάσει την επιχειρηματολογία στην οποία στηρίχθηκε η απόφαση για να δει αν «στέκει». Σε αυτή την περίπτωση (που τα στελέχη του σταθμού θεωρούν και πιθανότερη) ο σταθμός θα προσβάλει νομικά την απόφαση, στρεφόμενος και εναντίον του ΕΣΡ, ενώ στελέχη του ΑΝΤ1 λένε ότι θα φτάσει μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να δικαιωθεί.
Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο- «μαμούθ» στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, όταν ρωτήθηκε γιατί τιμωρήθηκε μόνο αυτός ο σταθμός, αφού σκηνές από το επίμαχο βίντεο πορνό μεταδόθηκαν και από άλλα κανάλια, απάντησε ότι πουθενά δεν έγινε με αυτό τον τρόπο.
Τον ανοιχτό πλέον πόλεμο του ΕΣΡ με τα κανάλια, καταδεικνύει το μπαράζ προστίμων συνολικού ύψους 240.000 ευρώ. Ο «πέλεκυς» του ΕΣΡ έπεσε βαρύς και για το Mega, το οποίο τιμωρήθηκε με κύρωση ύψους 30.000 ευρώ για υπέρβαση τριών λεπτών στο χρονικό όριο διαφήμισης και άλλων 30.000 για την προβολή της ταινίας “Straight Story”, αλλά και στον ΣΚΑΪ (20.000 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων πολιτικής πολυφωνίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...